Szántó Mária

Szeretettel köszöntök minden érdeklődő látogatót a honlapomon.

A képek és a rövidke leírások nem helyettesítenek egy utazást, mégis elnézegetve a vonzó tájakat az ember kedvet kap ahhoz, hogy helyet változtasson. Az utazás izgalma és öröme mindannyiunkat időnként elragad.

Útra kelünk, hogy megéljük a mást: mélyet szippantsunk egy hegycsúcson a vastag levegőből, hogy sasokkal nézzünk össze vagy királykék szitakötők napozzanak a csónakunk peremén. Vágyunk arra, hogy sok száz éves fák közt őserdőben medvehagyma-mezőn lépkedjünk és újra és újra áhitattal tekintsünk egy gyertyafényben kibontakozó misztikus ikonra.

Kíváncsiak vagyunk, hogy milyen az élet a fal másik felén, miért tekeri valaki kendőbe ősei nyomán ma is a fejét és hogy miért olyan smaragdszínű a mellettünk kanyargó, zuhogó folyó. Bármikor elvarázsolhat egy meghökkentő mese az ezeréves falu közepén a mohával benőtt lépcsőn és mindannyiszor mámorító érzés, ha betakar sós víztömegével a tenger.

Utazni kell, mert csodák várnak ránk, Lukács apostol festményétől a Szent Márk oroszlánjáig, a müezzin hangjától a harangszóig.

Ez vagyok én; éljük át együtt ez élményt és induljunk azonnal, mert utazni a legjobb dolog a világon!