Őszi városi séták:

2020. szept. 19.-én

Esti sétahajózás a Dunán

Sokféle arca van fővárosunknak, ismerjük is számtalan tulajdonságát, újra és újra képesek vagyunk megcsodálni adottságait és mindazt, amit elődeink áldozatos munkával megteremtettek. A legszebb azonban épp a két városrész közt mutatkozó festői táj, a Duna vízéről elénk táruló látvány: Buda hegyei és emlékművei, Pest lenyűgöző épületeinek sora számunkra is rendkívüli élményt jelentenek.  A különböző hidak alatt hajózni és a vízről bepillantani a Margit-szigetre, megkerülni azt és tovasiklani a Parlament és Budai Vár közt esti díszkivilágításban felejthetetlen élménynek ígérkezik!

Találkozó ideje: 2020. szeptember 19. 19:30-21:15

Találkozó helye: Jászai Mari tér, Mc Donalds előtt

Sétahajózás költsége: 5500 Ft (helyszínen fizetendő KP)

Gyermek 12 év alatt: 3900 Ft

Jelentkezni: setak.maria@gmail.com

A sétán elhangzó hanganyag semmilyen formában sem rögzíthető.

2020. szept. 20.-án

Belvárosi házak, paloták, templomok

Fővárosunk szívének belső világában rejlő titkok nyomába eredünk: a török kor utáni ébredés helyeit keressük fel, akár templomok, akár paloták formájában. Az épületek többsége a gazdag XIX. századvégen emelkedett, mint a dúsan díszített Egyetemi Könyvtár vagy az új fényeiben ragyogó Párisi Udvar. Út közben állnak a több száz éves szakrális terek, amelyek történelmünk tanúi, régi titkok őrzői. Csendes emlékhelyre, meghökkentő mesékre, színes enteriőrökben töltött időre, érdekes kávéházi történetekre számíthatunk a nyüzsgő belváros kifogyhatatlan értékei közepette.

Találkozás helye: Egyetem tér (a Jogi Egyetem előtt a kőkocka-padoknál)

Találkozó ideje: 2020. szeptember 20. vasárnap 10-13 óra

Séta költsége: 3800 Ft (Helyszínen fizetendő KP)

Jelentkezés: setak.maria@gmail.com

Megjegyzés: A sétán elhangzó hanganyag semmilyen formában sem rögzíthető.

2020. okt. 3.-án

Egzotikus ízek sétája

Ha már nem mehetünk messzire, legalább képzeljük el! Más népek konyháinak specialitásai a legjobb varázslók: ha ízlelgetünk egy finom ételt, könnyebben megy az „utazás”. Főleg a Balkánra, egy jó csevap ízéért…  És ennél messzebbre is, Ázsia legvadregényesebb országába is eljuthatunk, vagy az Andokba egy-egy ínycsiklandozó falat közepette. Aztán vissza Európába, egy keleti szláv töltött kalandra és már négy kóstolóval lettünk gazdagabbak, miközben szecessziós épületek közt sétálunk és egzotikus népek kultúrájával ismerkedünk. Ha szerencsénk lesz, megláthatjuk „micsinyákoló” mestert is, de keze pazar munkáját biztosan. A meglepetés sem marad el, na meg egy ráadás a hazai gasztronómia kevésbé ismert receptúrájából.

Találkozás ideje: 2020. október 3. szombat 11:30-kor

Találkozás helye: Kálvin tér, Kálvin szobránál

Költsége: 4900 Ft (négy kóstolóval) KP fizetendő a helyszínen

Jelentkezés: setak.maria@gmail.com

A sétán elhangzó szöveg semmilyen formában sem rögzíthető.

Vélemény, hozzászólás?